19. dan

October 5th, 2007 Comments Off on 19. dan

Prebudilo me je čudovito sončno jutro in kot običajo sem se še malce omotičen odpravil brat pošto, ko sem se znašel v enem tistih stanj, ko možgani nekaj trenutkov ne vejo več kje so, ker se je nekaj v svetu bistveno spremenilo, pa še niso razvozlali kaj. Računalnik je izgledal narobe, oz. vsaj bistveno drugače, kot sem ga zapustil včeraj. Ponovni zagon je razkril razlog: pokvaril se je delovni pomnilnik. Prvič sem videl kako izgleda Memtest če najde kako napako. Nič kaj lepo.

V kuhinji sem srečal ostale hekerje in družno smo napenjali možgane v iskanju rešitve. Premislili smo Linux, BIOS, lotanje čipov,Windows register, TinyLinux, Sony servis. Začasna rešitev je bila izključiti pokvarjeno polovico pomnilnika in delati dalje, a ker je moj računalnik doslej služil tudi kot okno v internet za vse ostale, je bilo treba tisti zoprni modem sedaj vzpostaviti pri nekom drugem. Poskusili smo dva jabolčna računalnika a sta imela resne prebavne motnje z gonilniki, nakar se je Gašeper odločil da bo zadevo usposobil v Linuxu. no, tri ure kasneje je dejansko začelo delat, slava mu!

Medtem sem klical na Sony servis in jih pobaral o postopku popravila. So rekli da moram klicat na VAIO center in dali Å¡tevilko. Sem klical VAIO center in prijaznemu odzivniki vtipkal 15 mestno registersko Å¡tevilko in bil soočen z dejstvom, da je moj tri leta star računalnik že izven garancijskega obdobja in si pustil narekovati telefonsko Å¡tevilko”Premium support” centra, medtem pa ugibal koliko me bo to stalo… Ni bilo panike, Å¡tevilka ne obstaja.

Stay tuned for more “Tales of the uncivilized”!

Comments are closed.








What's this?

You are currently reading 19. dan at Rational Idealist.

meta