29. dan – blog action day

October 16th, 2007 Comments Off on 29. dan – blog action day

Danes je baje prvi Blog Action Day, ko naj bi mnozice blogerjev po svetu blogale o isti temi. Letos je to okolje in glede na to, da smo v Angliji je okolju neprijaznih bizarnosti dovolj, da lahko to izkoristim za nekaj vtisov.

Ko sem bil prvic tu se mi je zdelo cudno, da se kolesarji vozijo z maskami cez obraz. Po pripovedovanjih sem mislil, da se to dogaja samo na Kitajskem in da se ljudje tu nekaj afnajo. No, po dveh tednih v Londonu se mi je nekako posvetilo, da stalno crn izcedek iz nosu ni bolezenskega izvora, ampak direktna posledica umazanega zraka. Nocem sploh razmisljat odkod pride, pa sem odrascal poleg termoelektrarne, tisto ni nic v primerjavi z zrakom tu.

Potem so zanimivi okoljsko zavedni Londoncani ki reciklirajo odpadke. In sicer, velik smetnjak za splosne smeti, velik smetnjak za bioloske smeti in mala skatla za embalazo. Ko pride smetarski voz se s prizganim motorjem ustavi pred vsako hiso, nakar dva delavca lastnorocno posortirata vse smeti v razlicne razdelke smetnjaka. Nocem razmisljat koliko izpusnih plinov na ta nacin spustijo v zrak vsak dan.

O standardnih enojnih oknih je pisal ze tomaz, hladilnike se vedno redno srecujemo na ulicah, letala letajo nad glavami vsakih 20 sekund. David zadnje tri dni ugotavlja, da mu voda ni vec vsec in jo je zacel kupovat v plastenkah. Na vseh ravneh je tale kultura povsem zablodena, tako da se ostali Evropejci nimamo kaj dosti za pritozevat.

Comments are closed.








What's this?

You are currently reading 29. dan – blog action day at Rational Idealist.

meta