4. dan

September 20th, 2007 Comments Off on 4. dan

Evo, bratec je odšel in se zataknil na letališču z dvourno zamudo. Jaz naročam vizitke in pričakujem bolj miren dan in pol, v pričakovanju prihoda andraža in vselitve. Ja, danes smo najeli tipično angleško vrstno hišico, za denar, ki ga zaslužijo naši najbolj opazni politiki.
O zapletih pri najemanju sem že pisal, ampak tole danes je bilo še posebej zanimivo. Sredi dneva sem imel namreč dogovorjena dva ogleda, a me je agentka uro in pol prej poklicala, da ji je zelo žal, a enega stanovanja ne oddajajo več, temveč ga prodajajo, drugi stanodajalec pa noče gostiti toliko ljudi. In sem se zahvalil in poklical v drugo pisarno, kjer sem naletel na hiperaktivno novinko, ki se je odločila da bo zaslužila nekaj denarja. V trenutku mi je priporočila hišico, ki da je oh in sploh neverjetna in mi določila ogled čez eno uro. Potem je sicer več kot pol ure zamudila, hišica je bila pa kljub temu odlična. Namignila je tudi koliko lahko scenkamo, rekla da bo ona že vse uredila če se odločimo, staknili smo glave in dahnili da. Podpisali smo ponudbo in šli na kosilo, medtem ko je bil stanodajalec še v službi in ni mogel takoj potrdit. Hiša se je dva dni nazaj šele sprostila, in bili smo šele drugi ki smo jo gledali. Danes so imeli naročene še tri oglede. Še med kosilom me je klicala da je vse urejeno in da lahko pridemo podpisat pogodbo. Potem je bilo potrebno še nekaj pinkponkanja z Ljubljano za vse podpise in v petih urah od preklica prvih ogledov smo imeli podpisano pogodbo za najem fantastične in optimalne hiše, v katero se lahko v dveh dneh že vselimo. Neverjetno.
Pred vsem tem dirjanjem sem bil na konferenci Catapult, namenjeni Å¡irjenju podjetij čez Atlantik. Precej hecno sem se počutil, ker me je precej ljudi pozdravljalo, jaz pa njih nisem prepoznal. Seedcamp je bil kar pomembna izložba…Jutri se nadaljuje, tako da upam da bom Å¡e koga koristnega srečal. Danes sem jo moral predčasno prekiniti.

Comments are closed.








What's this?

You are currently reading 4. dan at Rational Idealist.

meta