6. dan

September 22nd, 2007 Comments Off on 6. dan

Dve noči sem preživel sam, v pričakovanju selitve. Ta je na koncu izpadla še kar neboleče, razen čakanja v nepremičninski pisarni. Tja sem šel dvignit ključe, preden se otovorjen odpravim proti domu. Seveda nisem vedel svojega novega naslova, imena agentke ali sploh česarkoli zanje uporabnega. Dal sem jim vizitko in jih prepustil njihovim skrben. Dekleta so bila sicer zelo prijazna, a na koncu so poklicale nekega računalničarja, da me je izbrskal iz njihove evidence.
HiÅ¡ica je super, velika in draga. Takoj ko sem se vselil sem Å¡el na ogled soseske. Na ‘glavni’ cesti je precej eksotičnih restavracij, obvezni italjanski kafič in celo portugalska delikatesa. Kupil sem osnovne potrebščine in si Å¡el skuhat kosilo! Bilo je mega in sploh fantastično, čeprav nisem imel drugega kot nesoljene in nezačinjene testenine s paradižnikom in grahom iz konzerve. Domača kuhinja je res odličen občutek.
Zanimiv fenomen v Londonu so hladilniki, ki jih srečaÅ¡ ob poti. Tako pred hotelom, kot v novem okoliÅ¡u sem srečal nekaj na glavo obrnjenih hladilnikov sredi ceste. Morda je od tu priÅ¡el navdih za nadrealistično deževanje hladilnikov v filmu ‘Siam Sunset’.
Pa naučil sem se novo besedo: ‘a horse’ se reče tisti pripravi, ki ji pri nas pravimo ‘koza’. Kdo bi si mislil.
Popoldan sem se malce uštel in nekaj ur čakal Andraža. Pravi da so doma že cel teden hude poplave in da se bodo prihodnji teden nadaljevale. Hecno, v Lonodnu je sončno že odkar sem prišel. Nekajkrat se je popoldan pooblačilo in je deset minut padal dež. Oz. ni padal, ker dež tu očitno ne pada, ampak stoji v zraku in se ne zna odločit a bi bil megla ali dež. Če je veter se pusti vrtinčit v poljubne smeri, tako da zares ne razumem čemu bi koristil dežnik. Domažini dežnike sicer še kar nosijo s seboj, podobno kot Parižani svoje štruce, ki jih nikoli ne jejo. Je pa tu domačinov zares zanemarljivo malo. Najbrž se skrivajo po zaprtih komunah, ker na ulicah in podzemnih je prebivalstvo izrazito pisano in mešano.

Comments are closed.








What's this?

You are currently reading 6. dan at Rational Idealist.

meta