8. teden

November 14th, 2007 Comments Off on 8. teden

imageRezultat zadnjega tedna je neverjetno velik kup novih vizitk in hripavost od govorjenja in pomanjkanja spanja. Ampak je bilo vredno.
Poleteli smo do Berlina obiskat najpomembnejÅ¡o konferenco o spletnih tehnologijah v Evropi. Po manjÅ¡em razočaranju nad konferenco FOWA prejÅ¡nji mesec sem bil precej skeptičen do smiselnosti izgubljanja časa, a sem se motil. Tako koristne konference Å¡e nikdar nisem obiskal, deloma tudi zato, ker mi je v sedanji situaciji lahko bila koristna. Se je bilo treba pa tudi precej potruditi zato…Z juretom sva bila tam ves čas, AleÅ¡ in Andraž sta se pridružila v naslednjih dneh.
Z Juretom sva optimistično odÅ¡la od doma 3 ure pred letom, torej ob 530 zjutraj v ponedeljek. Seveda se je pokvaril eden od vlakov, ravno ko bi morala prestopiti. “Hm, zanimivo, zdaj se bo trebap a hitro nekaj odločit,” sva ugotovila, in tekla iskat taxi, kar se je izkazalo za odlično izbiro. Nauk: v velikih mestih so taksiji boljÅ¡a izbira od vseh javnih prevozov. Dostavil naju je pred vrata perona, odkoder sva tekla po tekočih stopnicah in ravno ujela vlak za letališče, kjer sva imela Å¡e 40 minut časa za prijavo na let. Seveda je bila gneča, seveda je bila vrsta pred rentgeni večja od celega Ljubljanskega letališča, seveda sva srečevala napačne usmerjevalne table, a se nisva pustila motit in sva si raje privoščila zajtrk. In potem spet tekla na letalo. *sigh*
Kakorkoli, v Berlinu sva šla z letala neposredno na konferenco, ker sem moral na predstavitvi Seedcampa povedati našo zgodbo. Jako zabavno je bilo gledat nabito polno dvorano mladih nadobudnih poslovnežev in starejših zdolgočasenih investitorjev. Sploh je bilo zabavno ko je moderator pozval pričujoče investitorje, torej ljudi ki imajo na voljo največje kupe denarja v Evropi, da vstanejo, se predstavijo, in pridejo pred oder. To je bilo nedogovorjeno, a vsi po vrsti so na migljaj prsta ubogali. Nato so nas zbrani podjetniki plaho osebno nagovarjli s svojimi idejami in težavami. Hecno.
Preostanek konference je minil ob poslušanju inspirativnih predavanj, kafetkanju s partnerji, mentorji in uporabniki, recimo kakih 20 vsak dan. Zvečer pa seveda organizirane zabave:
Prvi dan smo bili s Seedcampom povabljeni na večerjo v eni najdražjih restavracij v Berlinu. Drugi dan tipična poslovna zabava z razgledom in neumornim menjavanjem vizitk. Tretji dan smo šli sami na večerjo in pod novimi vtisi pretresali prihodnost podjetja. Zdi se svetla.
V četrtek zjutraj sva z AleÅ¡em odletela v Zagreb in od tam domov. Zanimivo je bilo opazovat ‘those little differences’ – sedaj se počutim v Angliji že skoraj udobno, tako da me je dejansko zmotilo, ko se ljudje na Berlinski konktroli potnih listov niso znali postaviti v popolno vrsto. O ZagrebÅ¡ki ne bi zgubljal besed… Je bilo pa vseeno lepo pristati v Berlinu, na kontinentu, in zdelo se nama je, kot da so tla res bolj trdna. Na sploh nam ves teden ni zmanjkalo Å¡al na temo čudnih kontinentalcev in otočanov. Sedaj ko delujemo v vmesnem prostoru se zdi oboje enako blizu in daleč hkrati.
No, v Ljubljani sem si privoščil eno izkuÅ¡njo svojega starega življenja, skrčeno v dva dneva – frizer, shopping, kavice, vsi prijatelji, žuri… Prijateljica je celo premaknila odhod v tujino za pol dneva, da sva se ujela na klepet, prijatelj pa je priÅ¡el pol dneva prej iz Maribora. Vsem ki sem vas srečal in tole preberete, rad vas imam!

Comments are closed.








What's this?

You are currently reading 8. teden at Rational Idealist.

meta