zakaj mladina misli da je luka mesec najslabsa mozna izbira?

March 2nd, 2015 Comments Off on zakaj mladina misli da je luka mesec najslabsa mozna izbira?

“the articles and words on this blog do not necessarily represent the position of their author. strong sentences, especially such that describe people or companies or events are here to express an abstract point, and not to pass or enable or encourage judgement. please refrain from taking them as facts, but rather as building blocks of a story. author accepts feedback and complaints under comments and on email.”

mladina je pred nekaj tedni objavila cudovito predstavitev najvecjega presenecenja zadnjih volitev, in po pricakovanjih javnosti naslednjega kandidata za odresitelja druzbe. z zanimanjem sem ga prebral, ce drugega ne se povsem strinjam da moramo nehat volit ljudi ki ne zmorejo vec energije da bi bili karizmaticni. t.i. ‘mladi’ ki to niso so vsekakor boljsa izbira, ker delajo za (svojo) prihodnost.

kakorkoli, zelo zelo naklonjen portret se je zakljucil z odstavkom, ki me je izrazito negativno presenetil:

“Luka Mesec je vodja poslanske skupine Združena levica. Živi v Novih Jaršah v enosobnem, podnajemniškem stanovanju. Ko je bil mlad, ni rad hodil po domačih hribih v okolici Železnikov, recimo na Ratitovec, zdaj je drugače, ukvarja se s tekom. Pred dvema letoma je vpisal magistrski študij ekonomije. Rad gleda televizijske serije, Hišo iz kart in Borgijce. Vozi osem let star fiat stilo.”

se pravi da najboljsi kandidat mora biti izjemno skromen, ker to je druga plat postenja? ne vem no, meni se zdi da iz navedenega sledijo samo sledece moznosti:

  1. ali ni se nikoli nic konkretnega probal narest, kar zares tudi potrjuje potret, ki poudarja le teoreticni studij in aktivizem,
  2. ali je povsem nesposoben in mu ni se nic ratalo narest dovolj dobro, da bi resil svoj stanovanjski problem,
  3. ali pa zeli pokazat da nihce od nas ne bi smel met stanovanja ali novega avta, kar  je cisto ok, ceprav nepricakovana izbira glede na to da v sloveniji 90% stanovanj lastniskih, in povprecna starost avta 2 leti.
  4. mogoce pac ni imel te srece, da bi mu starsi lahko kupili stanovaje in obenem mu avto nic ne pomeni in investira v kaj drugega. super, ampak zakaj potem ni to punchline clanka?

zdi se mi da so pri mladini luki naredili bolj medvedjo uslugo s tem portretom.

Comments are closed.
What's this?

You are currently reading zakaj mladina misli da je luka mesec najslabsa mozna izbira? at Rational Idealist.

meta