5. dan

September 21st, 2007 Comments Off on 5. dan

Najbrž najbolj koristno spoznanje s konference je bila ugotovitev kolega: kako ločiš tiste, ki iščejo denar, od tistih ki sedijo na njem? Kontraintuitivno po tem, da podjetniki nimamo kravat.
Bolj osebno zanimivo je bilo pa jutranje spoznanje, da mi je bratec odnesel peno za britje, tako da sem se bil prisiljen obriti samo z vodo. Bilo je presenetljivo enostavno in predvsem hitreje. Morda bom tehniko Å¡e malce izpopolnil. Pri zajtrku sem se počutil malce tuje in se natakarju ponesreči zahvalil s ‘hvala’.
Konferenca se je dogajala v nekem cerkvenem kongresnem centru in skorajda vse osebje je bilo žensko. Zelo simpatično dekle je tako v visokih petah in kostimu moralo premikati fotelje po odru, na katerih so potem sedeli zavaljeni direktorji multinacionalk. Podobno neobičajno je bilo videt dekle, ki je bilo tonski tehnik, kar je sploh pri nas povsem neobičajno.
Tik pred pričetkom smo posluÅ¡ali se test požarnega alarma, ki je bil prav po AngleÅ¡ko pomirjujoč. “Attention. A fire to be detected in your area”, povedano z lepo artikuliranim, preudarnim radijskim glasom, z mnogo postanki. “Samo brez panike” očitno ni iz trte zvit slogan.
Zvečer sem se srečal s prijatelji, ki so ravno sedaj tudi v Londonu. Bilo je zelo prijetno govorit v domačem jeziku, pa čeprav je minil šele en dan samote. Počasi se navajam na misel, da ne vem kdaj pridem domov.

Comments are closed.








What's this?

You are currently reading 5. dan at Rational Idealist.

meta