43. dan

October 30th, 2007 Comments Off on 43. dan

Å e 34 ur do demota.

Začuda se vse skupaj umirja in deluje vedno bolj zanesljivo, namesto da bi se pojavljali novi in novi problemi. Upam da bo jutri Å¡e vedno tako. Å e najbolj me skrbi kdaj bova z Andražem naÅ¡la čas za it frizerju – po mesecu in pol je vendarle že čas. Jako hecno nas je gledat, kadar po nekaj dni nimamo drugih obveznosti in smo v delovnem razpoloženju in se nekako nikomur ne da pretiravat z izgledom – ne pretiravamo z zanemarjenostjo, samo včasih se zgodi, da se kak dan nihče ne obrije zjutraj in za odtenek spominjamo na stare dobre avanturistične mornarske čase.

Z Davidom sva na večernem sprehodu srečala nekaj kar je sprva spominjalo na podgano, potem se je pa izkazalo, da je v bistvu neka oblika skakača. Ves je bil prestrašen in ko smo ga slikali je seveda zbežal. No, dve ulici naprej sva našla tudi hladilnik, pravzaprav celo hladilno omaro, tako kot iz trgovine, le da je postopala po precej neživahni bivalni ulici.

NaÅ¡a dnevna soba je vsak teden bolj prepričljivo hekersko zatočišče – provizorični delovni pult iz dveh koz in deske je dobil stranski prirastek, tako da sedaj tam gostita dva programerja. Enega od prenosnikov smo uporabili za drugi strežnik, AleÅ¡ je prinesel Å¡e en brezžični usmerjevalnik, ki sedaj bolj zanesljivo omogoča delo v kuhinji. Obenem se je usposobil tudi strežnik v Ljubljani, tako da sedaj storitev deluje že skoraj tako kot bo v končnem stanju. V zadnjih dveh dneh so fantje izboljÅ¡ali hitrost delovanja za 400%, sedaj pa izboljÅ¡ujejo kakovost.

Ugotovili smo, da nam lahko lokalni merkator precej poceni dostavi zaloge, če jih naročimo prek interneta. Mogoče bom osedaj opravili eno skupinsko Å¡opingiranje na projektorju v dnevni sobi… 🙂

Hm, Å¡e 34 ur… to se ne sliÅ¡i ravno veliko. Mogoče bomo tisti večer organizirali eno legendarno Zemanta cocktail zabavo za Londonske prijatelje.

Comments are closed.








What's this?

You are currently reading 43. dan at Rational Idealist.

meta